Roti Arab ( Melayu Buat )

Tuesday, February 8, 2011



Bahan- bahan
1. Tepung Gandum 1/2 Kg
2. Marjerin 150 g
3. Yis 11 g ( Peket kecil )
4. Telur 1 biji
5. Susu 4 sudu makan
6. Air secukupnya

Cara- cara membuatnya
1. Campurkan semua bahan- bahan di atas dan uli sehingga sebati
2. Bentukkan doh menjadi bulatan leper
3. Biarkan selama 1/2 jam supaya kembang
4. Panaskan minyak di dalam kuali pada kepanasan sederhana
5. Goreng sehingga berwarna kuning keperangan
6. Angkat dan toskan lebihan minyak

Tips: Sesuai dihidangkan bersama kuah kari daging atau kuah sardin.

SELAMAT MENCUBA

0 comments:

Post a Comment

Dapur Kak Anis Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino