Resipi Jeruk Tuhau (Tepus Kesing)

Wednesday, February 2, 2011



Resipi jeruk Tuhau (tepus kesing)

Bahan-bahannya:

sepuluh batang tuhau(yang telah dibersihkan, kupas dan ambil bahagian yang lembutnya sahaja)
Garam
cuka (segelas, mengikut citarasa masing2)
cili padi sepuluh (terpulang kepada citarasa masing2)

cara-cara membuatnya:
1.Ambil sepuluh batang tuhau yang telah dibersihkan, dihiris kecil-kecil
2.cili padi dibersihkan dan dihiris kecil2 dan dicampur bersama tuhau yang telah dihiris
3.masukkan segelas cuka dan garam secukup rasa
4.Gaulkan kesemua bahan-bahan diatas sehingga sebati
5.Akhir sekali masukan kedalam balang dan tutup rapat-rapat, selepas dua hari jeruk anda siap untuk dimakan.

Selamat mencuba

0 comments:

Post a Comment

Dapur Kak Anis Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino