Resipi Jeruk Buah Bambangan

Thursday, February 3, 2011
















Resipi jeruk buah
Bambangan

Bahan-bahannya:

1. Lima biji Buah bambangan yang dah masak
2. 3 biji cili padi
3. Garam ( mengikut citarasa masing2)
4. Cuka ( mengikut citarasa masing2)


cara-cara membuatnya:

1. Potong buah bambangan tadi mengikut bentuk yang diingini tapi disyorkan bentuk empat segi kecil2
2. Hiris cili padi tadi kecil2
3. Gaul bahan2 diatas dengan cuka dan garam sehingga sebati
4. Akhir sekali barulah dimasukan ke dalam balang, dan tunggu sehingga dua hari jeruk anda sedia untuk di makan.

Tips untuk lebih sedap:
Jeruk buah bambangan ni makin lama diperam lagi sedap rasanya.



selamat mencuba..

0 comments:

Post a Comment

Dapur Kak Anis Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino